Julgodis del 2 – Pepparkakskola

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Jag lagade ju också som jag skrev kola, pepparkakskola! Det blev ganska mycket, men det gör inget för dom är verkligen goda! 🙂 Mjuksega goda kolor med en härlig pepparkakssmak… mm…
Här ska man också göra ett kulprov och det går alltså till så att man fyller ett glas med kallt vatten, droppar ner lite kolasmet, tar upp det och tittar om det går att rulla det till en ganska hård kula. Om inte, koka det en stund till! Recept från Leila Lindholm (recept.nu)
Pepparkakskola
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk pepparkakskrydda

Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Rör ner vispgrädde, strösocker och sirap och låt koka utan lock i ca 15-30 min. Rör om då och då. Gör ett kulprov. Rör ner pepparkakskryddan. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna. Klipp/skär i bitar och slå in kolan i smörpapper/bakplåtspapper, förvara kallt.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Anonym skriver:

    Måste prövas! Låter jättegott.

  2. Matilda skriver:

    Det är det verkligen, lycka till!

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.