Julstjärnor

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Julstjärnor eller jultårtor är ett finskt bakverk som bakas här mycket på julen. Det klassiska är att man använder plommonsylt, men om men inte tycker om det kan man t.ex använda aprikossylt istället. Annars är det väldigt enkelt att baka dessa julstjärnor. Det är bara att köpa smördeg och sylt.
Julstjärnor:
smördegsplattor
plommonsylt (eller t.ex aprikossylt)

Skär smördegsplattorna mitt itu (till fyrkanter) med en degsporre och skär fyra snitt, ett i varje hörn, så att det blir några centimeter kvar i mitten (alltså inte ända in). Lägg en klick sylt i mitten och vik in varannat hörn (varannan spets) och tryck till lite försiktigt så att det hålls fast. Grädda i mitten av ugnen i 200 °c i ca 10 min.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Vardaxlyx skriver:

    Ojoj va smarrig dem ser ut =)
    Kramkra denna tisdag!

  2. Matilda skriver:

    Tack! Ja, det är de också 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.