Tiramisù

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Jag lagade tiramisù som nyårsdessert det här året och det blev riktigt gott. Var första gången jag både lagade själv och åt tiramisù. Men lämnade bort likören och marsalavinet och doppade savoiardikexen i bara kallt kaffe. Recept kommer från recept.nu.
Tiramisù i portionsglas (4 port.)
2 ägg
3 msk socker
250 g mascarpone
1/2 citron
ca 2 dl kallt kaffe
15 st savoiardikex
kakao att sikta över
ev. passionsfrukt eller annan frukt/bär

Dela äggen i gulor och vitor. Spara äggvitan i kylskåpet och vispa äggulan med hälften av sockret vitt och poröst. Vänd i mascarponen. Tvätta citronen, riv skalet och tillsätt i äggblandningen. Ställ sedan bunken och åt sidan. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt resten av sockret och vispa till en slät marängsmet. Vänd försiktigt ner marängen i mascarponesmeten. Doppa kexen i det kalla kaffet och lägg på bottnet i fyra portionsglas. Lägg på hälften av krämen, lägg på nya, doppade kex och lägg på det sista av smeten. Plasta, låt stå i kylskåpet i några timmar. Sikta över kakao vid servering. Servera tillsammans med ev. någon frukt eller bär.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.