Pitabröd

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Pitabröd är gott att fylla med något och perfekt som mat för en fredagskväll när man inte orkar hålla på så mycket i köket. Baka bröden dagen före och ha bröden till middag dagen efter, eller samma dag om man vill. Fyll bröden med vad du känner för, det kan exempelvis vara fetaost, mozzarella, parmaskinka, kyckling, köttfärs, hummus, guacamole, gurka, oliver, tomat, sallad, paprika, rökt skinka…
Jag gjorde en röra utav överbliven julskinka, riven morot, äppel, crème fraiche och curry. Blev riktigt gott!
Receptet på pitabröden kommer från den fina bloggen Pickipicki.

Pitabröd (10 st):
25 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
1 msk rapsolja
2 dl fullkornsvetemjöl (använde mig utav grahamsmjöl)
ungefär 5 dl vetemjöl

Rör ut jäst i fingervarmt vatten. Rör ner salt och olja. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta degen rejält. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk (ungefär en halvtimme). Dela i tio lika stora bitar, rulla bollar och platta ut så tunt som möjligt. Låt jäsa ytterligare en halvtimme på bakplåtspapper. Grädda i 250°c i ungefär 7 – 8 min. Låt svalna under bakduk.//Matilda
Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Helena Ljunggren skriver:

    Åh, jag kan nästan känna doften! Så gott!

  2. Matilda skriver:

    Ja… Väldigt gott! 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.