Polkagrismaränger

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Nu kommer det i tre dagar att vara polkagristema här på bloggen. Tre dagar, tre recept med polkagrisar i.
Polkagrisar är ju så gott och passar bra i efterrätter och bakverk. Man får en god mintsmak!
De här polkagrismarängerna får en härlig mintsmak och blir krispiga och goda 🙂 Marängerna blir lite ljust rosa men om man vill ha en starkare rosa färg är det bara att färga med lite rosa/röd karamell- eller pastafärg.

Polkagrismaränger:
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 1/2 – 2 dl finhackade/krossade polkagrisar

Vispa äggvitorna till ett vitt fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast marängsmet. (Du vet om marängen är klar genom att vända bunken upp och ner, om marängen hålls kvar är det bara att spritsa ut maränger). Finhacka eller krossa polkagrisarna och vänd ner polkagriskrosset i marängsmeten. Spritsa eller klicka ut till maränger (jag spritsade små hjärtan). Grädda i 100°c i ca 1 1/2 timme (90 min).

Det här blir även mitt bidrag till Månadens Sötsak ”Klassiker”.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.