Polkagrisglass

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Nu kommer det andra receptet med polkagrisar i. Att laga sin egna hemgjorda glass är både enkelt att göra och det blir mycket godare. Jag hade också i lite egengjord chokladsås som jag ringlade i till sist och gjorde ett mönster, men glassburken skakades lite för mycket när den ännu var lös så chokladsåsen blandade sig med all glassmet och det gjorde att glassen blev brun istället för lite ljusrosa och det smakade en hel del choklad om glassen! Det skulle det ju förstås också göra om mönstret skulle ha hållts kvar, men ända mindre än vad det nu gjorde. Så jag skriver inte med chokladsåsen i receptet. Hade också i ganska lite socker, bara några msk, eftersom jag tänkte att polkagrisarna är ganska söta i sig.
Receptet kommer från Cupcakesfluffan med några ändringar av mig.

POLKAGRISGLASS:
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
6 äggulor
ca 4 msk socker (eller mera om man vill)
ev. 1 msk glukos eller Dan Sukker glykossirap
3 dl krossade polkagrisar

Koka upp grädde, mjölk och glukos. Ställ åt sidan och rör ner 2 dl av de krossade polkagrisarna. Låt de smälta helt. Vispa äggulor och socker fluffigt. Rör ner gräddmjölken i äggsmeten under vispning. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills glassmeten börjar tjockna och det når strax under kokpunkten (85°c). Det får inte koka!
Låt glassmeten svalna helt och rör sedan ner de resterande 1 dl av de krossade polkagrisarna. Häll upp glassen i en skål eller låda med lock och ställ i frysen tills det stelnat helt. Servera med lite hackade polkagrisar.

Om man vill göra glassen i en glassmaskin istället för att frysa den är det bara att följa instruktionerna för glassmaskinen man har. Frys ev. glassen efter att den är klar i glassmaskinen och du tycker glassen är lite för lös i konsistensen.//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.