Chokladmacarons med polkafluff

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Det här är sista receptet med polkagrisar i och det är macarons med kakao i, alltså chokladmacarons fyllda med en väldigt god fluff. Polkafluff! Polkafluffen blir fint ljusrosa och om man vill ha starkare rosa/röd färg på fluffet kan man färga det med karamellfärg/pastafärg. För att göra fluff behöver man bara två ingredienser (enkelt!), grädde och det godis man vill ha. Det kan vara hårda karameller som man krossar, all chokladgodis och gelégodis m.m. T.ex vanlig choklad (ljus, mörk eller vit), polkagrisar, turkisk peppar (”tyrkisk peber”), geléhjärtan, daim, ahlgrens bilar… Värm upp grädden, häll ner godiset och låt det smälta där i. Låt stelna/kallna i kylskåp i minst 6 h, helst över natten. Vispa upp fluffet före användning att det blir… fluffigt, helt enkelt! Använd fluffet som tårtfyllning, fyllning i småkakor och macarons, i rulltårta eller som frosting på cupcakes. Och kom ihåg, det är bäst att ha en våg när man bakar macarons! 

Receptet på chokladmacarons kommer från Mia Öhrn, polkafluffet från Bakverk och Fikastunder..

Chokladmacarons med polkafluff:
90 g mandelmjöl
170 g florsocker (knappt 3 dl)
2 msk kakao
90 g äggvita (ca 3 st)
2 msk strösocker
Blanda mandelmjöl med florsocker och kakao. Sikta genom en sil. 
Vispa äggvita fluffigt, tillsätt strösocker lite i taget och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett ganska fast skum. 
Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan. Blanda till du har en jämn smet. 
Känns smeten väldigt fluffig och tjock kan du blanda runt lite så att den sjunker ihop en aning. 
Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten i ca 1 timme. 
Grädda i 125 °c i ca 20 min, nedersta falsen. Kakornas underdel ska lossna från plåten om du provar att lyfta upp en. 
Bred/spritsa på fyllningen på hälften av kakorna och lägg på resten som lock. 
Polkafluff:
3 dl grädde
140 g krossade polkagrisar (en påse) 
ev. röd karamellfärg

Hetta upp grädden i en kastrull, den får inte koka. Tag av från plattan och och vispa ner de krossade polkagrisarna. Rör ev. ner några droppar röd karamellfärg. Låt kallna i kylskåpet i minst 6 timmar. Vispa upp före användning. 


//Matilda
Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.