Chokladmousse

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Idag gjorde jag en enkel men mycket god efterrätt, chokladmousse! Man kan laga chokladmousse på både mörk, vit- eller mjölkchoklad, men jag valde idag att göra det utav mjölkchoklad. Blev riktigt gott och krämigt. En bra efterrätt att göra om du vill ha något sött snabbt. Fast det måste stå en stund i kylskåpet…
Serverade moussen med passionsfrukt och chokladdekorationer. Det blir också gott att smaksätta moussen med lite rivet apelsinskal, krossade polkagrisar, toppa med några hallon eller lingon (speciellt om du gjort moussen på vit choklad).
Chokladmousse, 4 port.
100 g mjölkchoklad (eller vit/mörk choklad)
2 äggulor
2 dl vispgrädde

Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden. Låt chokladen svalna en liten stund och rör ner äggulorna snabbt. Rör ner chokladblandningen i grädden och rör om tills chokladen har blandat sig helt i grädden. Häll/spritsa i skålar eller glas och låt stå i kylskåpet någon timme. Servera med valfritt tillbehör (lingon, hallon, passionsfrukt, krossad polkagris, chokladdekorationer….)

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.