Brödmuffins med lingon

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Om man inte har något bröd hemma eller annars bara vill baka något saltigt är det här ett bra val. Det är gott och enkelt att göra! Man kan variera lite med det man har hemma, ha i lite olika mjölsorter, andra nötter eller frön… Men här är ett bra ”grundrecept” som ger ca nio brödmuffins. 

Brödmuffins med lingon:
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 dl rågsikt
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 1/2 – 2 dl valnötter, grovhackade
2 dl lingon (färska eller frysta)
4 dl naturell yoghurt
1/4 dl mörk sirap
Sätt ugnen på 175 °c. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål (havregryn, de två mjölsorterna, salt, bakpulver och hackade valnötter). Häll i yoghurten, sirapen och till sist lingonen. Rör om lite försiktigt så att inte lingonen mosas och går helt sönder i smeten. Lägg ut muffinsformar eller bitar av bakplåtspapper (som jag gjort) i en muffinsplåt. Häll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 45 min. 

//Matilda
Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

 1. Anonym skriver:

  Hej Matilda !
  Du har en jättefin blogg med fina bilder och jättemumsiga recept !
  Du kommer säkert att bli en superbra konditor!!
  Du är ju redan så jätteduktig. Är helt fashinerad av allt jag läst och fått se 🙂
  H.Berit

 2. Matilda skriver:

  Tack! Det var snällt 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.