Råa cashewbollar

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Det här blir kvällens melodifestivalssnacks, cashewbollar! Har ännu bara smakat på en liten boll men det verkade riktigt gott. Och nyttigt godis är det också! Inget man behöver äta med dåligt samvete…
Om man inte skulle veta att det var cashewbollar liknar det faktiskt precis chokladbollar.
Recept från Pickipicki.

Råa cashewbollar (om man gör lite mindre; ca 15 st, om man gör lite större; ca 10 st)
4 dl cashewnötter
1 dl russin
1 dl torkade, hackade fikon
3 tsk kakao
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk muscovadosocker (använde farinsocker)
2 msk agavesirap
kokosflingor

Mixa cashewnötterna till ett grovt mjöl, tillsätt kryddorna, blanda och lägg sedan i russinen och fikonen. Mixa igen, tills allt är finfördelat. Tillsätt agavesirapen och kör till en lättformad smet. Forma små bollar och rulla i kokos. Förvara i kylen.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.