Dulce de leche-glass

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Av Dulce de lechen jag skrev om för några veckor sedan gjorde jag en väldigt god och krämig glass. Mycket kolasmak och väldigt krämig av grädden! Och glassen är mycket enkel att laga, man behöver inte värma upp mjölken, vispa med äggulor och låt tjockna i en kastrull på svag värme utan här bara vispar man äggvitor, äggulor, grädde, blandar ihop med resterande ingredienser och fryser.
Det här bara måste man testa! Recept från ”Bara en kaka till…”

Dulce de leche-glass (10 port.)
4 äggulor
1/2 dl ljust muscovadosocker (t.ex farinsocker går också bra)
1 burk dulce de leche
5 dl vispgrädde
2 äggvitor

Separera äggen, spara två äggvitor och vispa sedan 4 äggulor ihop med muscovadosockret tills det blir lite ljusare och fluffigt. Vispa sedan ner hela burken med dulce de leche. Vispa grädden för sig och de två äggvitorna för sig i en annan bunke till ett hårt skum. Rör sedan ner den vispade grädden i äggsmeten, vispa ett par sekunder med elvispen så att allting blandas och vänd sedan ner äggvitorna. Häll i en burk och ställ i frysen i några timmar, minst 4 timmar.

Man kan också halvera receptet till ca 5 port. eftersom det här blir ganska stor sats med glass.

Vispa grädde

Vispa äggvitor

Vispa äggulor och socker

Rör ner dulce de leche

Vispa i grädden

Rör till sist ner äggvitorna försiktigt

Jag hällde även lite dulce de leche i mitten

På med resterande glassmet

Den färdiga glassen!

//Matilda


Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.