Yoghurtbröd

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Jag har lagat flera gånger yoghurtbröd och filmjölksbröd, men det är ju så gott!
Enkelt att laga, eftersom man använder bakpulver istället för jäst och det blir alltid lika gott. Man kan variera innnehållet i brödet väldigt mycket. T.ex kan man ha i torkad frukt (aprikoser, russin…), lingon (färska, frysta eller lingonsylt), olika nötter och frön (hasselnötter, mandel, sesamfrön, solrosfrön, cashewnötter, pumpakärnor, linfrön), olika mjölsorter (vetemjöl, grahamsmjöl, rågmjöl, rågsikt, dinkelmjöl) och gryn/flingor (hirsflingor, boveteflingor, havregryn, dinkelflingor, rågflingor, veteflingor, kornflingor).
Det finns mycket att välja mellan i butiken.
Så det är bara att blanda ihop ditt egna yoghurt/filmjölksbröd och ha i det du gillar allra mest!

Yoghurtbröd:
1 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
5 dl yoghurt eller filmjölk
1/2 dl mörk sirap
1/2 dl mjölk
1 dl russin
1/2 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 225°c. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Häll i yoghurt, sirap och mjölk. Blanda till en slät smet. Rör tills sist ner russin och lingonsylt. Häll ner smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd brödform och grädda i ca 40 min.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.