Enkelt chokladbräck

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

På veckoslutet gjorde jag världens enklaste godis. Närmare bestämt chokladbräck. Man kan strö vad man vill över chokladen, bara fantasin sätter gränser. Jag använde i alla fall torkade tranbär, pistagenötter och cashewnötter. Som choklad hade jag både mörk- och vit choklad.

Chokladbräck:
1 dl mörk choklad (hackad eller chokladknappar)
1 dl vit choklad (hackad eller chokladknappar)
torkade tranbär
grovhackade eller hela pistagenötter och cashewnötter

Smält chokladen i två skilda skålar över vattenbad eller i mikron. Häll ut den mörka chokladen på ett bakplåtspapper och bred ut till en ganska tunn platta. Ringla över den vita chokladen. Strö över tranbären och nötterna. Låt stelna i kylskåp. Bryt i så stora bitar som du vill och servera!

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.