Jordgubbsflarn

  Skrivet den   av   4 kommentarer

Gjorde ett veckoslut två saker av smördeg. En sötsak och en salt. Här är den söta. Av det här receptet blir det två ganska stora jordgubbsflarn. Och det här är riktigt gott! Smördegsflarn, mandelkräm och söta citronmarinerade jordgubbar. Jag säger bara ett ord, mums! Testa det här i sommar.

Jordgubbsflarn, 2 st:
1 tsk råsocker
ca 6 stora färska jordgubbar
rivet skal och saft från 1/2 citron
2 smördegsplattor
50 g mandelmassa
1/2 – 1 ägg

Blanda jordgubbar (skurna i mindre bitar), socker, citronsaft- och skal. Låt marineras i kylskåpet någon timme. Skär ca 1 – 2 cm från kanten snitt* på alla sidorna så att smördegen stiger i ugnen vid kanten (inte helt igenom). Riv mandelmassan och blanda med ägg. Bred ut mandelkrämen på smördegsflarnen och lägg på de marinerade jordgubbarna. Grädda flarnen mitt i ugnen 225°c i ca 12 min. Garnera ev. med florsocker. Servera gärna vaniljglass eller grädde till.

*

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

4 kommentarer

 1. marängel skriver:

  Nice! Det här måste ju bara vara gott!

 2. Matilda skriver:

  Ja, det kan jag försäkra dig om! 🙂

 3. Jenny skriver:

  Nej men jisses så gott!!! Detta måste jag bara pröva på!:D MUMS

 4. Matilda skriver:

  Det tycker jag du ska testa då! Det är ju så gott 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.