Polkagrisdrömmar

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Polkagrisdrömmar. Det är verkligen vad det låter som… polkagrisdrömmar…! Det här är småkakor för alla dom (inkl. mig) som ÄLSKAR polkagrisar. Användbart och gott godis! Mina drömmar flöt tyvärr ut, vet inte varför (om någon vet det kan den gärna skriva det), så jag måste stansa ut kakorna med ett runt mått. Men alltid är det ju inte utsidan som räknas, utan insidan, smaken! Testa det här, receptet är från bakningsbloggen Söta Saker.

Polkagrisdrömmar:
100 g smör
3 dl socker
1 dl krossad polkagris
1 dl raps- eller solrosolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl

Rör samman smör, socker och polkagrisar (krossa polkagrisarna i en tjock påse med en kavel eller en hammare). Tillsätt sedan oljan, lite i taget. Blanda ihop hjorthornssalt och mjöl och rör i smeten. Forma till små kakor på bakplåtspapper och grädda i 20 minuter i 150°c.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.