Citron- och chokladpaj

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Den här pajen gjorde jag till min mamma på morsdagen (i Finland firas morsdag den andra söndagen i maj). Receptet kommer härifrån och är en lchf-paj, som alltså är sötad med stevia (sötrix), men om man vill göra den med socker är det bara att ersätta stevia med socker. Man kan ta så mycket man tycker, ca 1- 1 1/2 dl. Men det är en mycket god paj! Blev omtyckt av hela familjen. Jag dekorerade min paj med grädde som jag bredde på och så halverade färska jordgubbar. Mycket, mycket gott och somrigt!

Citron- och chokladpaj:
Pajbotten:
100 g mörk choklad
50 g smör
1 äggula
2 dl hackad sötmandel
1 dl hackade pistagenötter

Fyllning:
400 g creme cheese, alltså philadelphiaost
2 ägg + 1 äggvita
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia eller ca 1 – 1 1/2 dl strösocker
Rivet skal & saft från 1 citron

Smält smöret, ta från plattan och lägg sedan i bitar av chokladen att smälta med. Rör ner äggulan. Blanda sedan i mandel och nötterna. Häll i en form (22-24 cm) med löstagbar botten (jag använde en hjärtpajform). Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred krämen över pajbottnet. Grädda i 175°c i ca  25-30 min. Servera rumstempererad eller ljummen med vispad grädde (och jordgubbar).

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Jen skriver:

    åh va fin!

  2. Matilda skriver:

    Tack så mycket! 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.