Citrondressade rödbetor med sidfläsk, oregano och feta

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Det är inte ofta jag har matrecept här på bloggen och det förstår man ju för det här är ju en bakningsblogg! Men det här lagade jag i alla fall igår till middag och det blev supergott. Perfekt sommarmat som är enkel och snabb att laga. Jag serverade sidfläsket helt till istället för att ha i det i salladen och det blev lika gott.
Servera salladen som en hel middag med kanske ett gott bröd till eller servera en köttbit till.
Receptet kommer från GP.

Citrondressade rödbetor med sidfläsk, oregano och feta:
4 port.

2 knippen späda rödbetor (eller 5 – 6 st lite större rödbetor)
100 g rökt sidfläsk
1 citron
1/2 dl olivolja
salt & peppar
1 knippa färsklök (vårlök)
150 g fetaost
1/2 dl pistaschnötter (använde istället hasselnötter)
färsk oregano

Dela rödbetorna om de är stora. Koka dem mjuka (15-20 min för späda, 40-60 min för höst). Strimla och stek fläsket under tiden. Riv ner skalet av citronen i olivolja och pressa i citronsaften. Tillsätt lite salt och peppar. Smaka av.
Skala rödbetorna, dela dem på hälften (eller i fyra bitar om dom är stora) och slå över citrondressingen medan de fortfarande är lite varma. Häll på fläsket och skivad eller hackad färsklök och blanda runt.
Smula över fetaost och grovhackade nötter. Strö över oregano och servera!

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.