Mynta- och limesirap

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Granskottssirap är ju ganska vanligt att göra och ett sätt att göra sådan sirap är att varva socker (strösocker eller råsocker) i en burk med granskott. Nu har jag testat att göra samma sak fast istället för att använda granskott har jag använt färsk mynta och lime. Det tog någon vecka till sockret smälte, men sedan blev det en ljus sirap med smak av just lime och mynta (kom ihåg att sätta burken vid ett soligt fönster så att det inte tar så jättelänge!). Det blev nog ändå mest smak av lime… Limen tar ju alltid över lite dom andra smakerna. Använda sirapen på t.ex plättar och pannkakor.

Mynta- och limesirap:
någon dl strösocker
några knippen mynta
1 lime

Varva skivad lime, myntablad och socker i en glasburk med lock. Låt stå i några veckor i ett soligt fönster, tills sockret smält och det blivit sirap. Sila bort limen och myntan. Förvara i en flaska eller i en burk.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.