Sega chokladsnittar

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Småkakor tycker jag mycket om! Både att baka och att äta 🙂 Det finns så mycket att testa och man kan testa sig fram mycket med recept och smaker. Och så känns det så härligt ”mormors-aktigt”, sju sorters kakor, kafferep på verandan…, sådär gammaldags, och det gillar jag!
Speciellt klassikerna och här kommer en, chokladsnitt. Lättbakade, men ändå så goda!
Det här receptet kommer från bakbloggen Bli min jäst.

Sega chokladsnittar:
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 msk sirap
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl

ägg
pärlsocker

Sätt ugnen på 200°c. Blanda samman alla ingredienser i en skål för hand till en slät deg. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck lätt på rullarna och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda 13-15 minuter. Låt svalna lite. Skär sedan sneda snitt med en vass kniv.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. tina skriver:

    Mormorsaktigt skriver jag under på, fast farmor för mig. Det här (eller åtminstone något liknande) är min favorit bland farmors småkakor! 😀

  2. Matilda skriver:

    Ja, det är något visst med småkakor…! 😀

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.