Kanderade syrenblommor

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Man kan äta många olika sorters blommor. Det är fint att dekorera tårtor eller bakelser med blommor och här har jag nu kanderat blommor. Närmare bestämt syrenblommor. Det blir väldigt vackert och jag hade tänkt mig dekorera min midsommartårta med dem (receptet på tårtan kommer efter midsommaren!).

Allt du behöver för att kandera blommor är:
– ätbara blommor, i det här fallet syren
– äggvita, lätt uppvispad
– strösocker
– pensel

Plocka de blommor du vill kandera. Om du använder syren, ta bort de små blommorna från kvisten. Vispa upp äggvitan lätt, med ex. en gaffel (det ska alltså inte bli ett vitt skum som när man gör maräng!). Pensla på lite äggvita på blommorna med en liten pensel, doppa dem i strösocker. Låt torka på en tallrik eller på en bricka på ett varmt ställe. Jag lät mina syrener torka i ugnen, alltså en kall, avstängd ugn. Där får dom stå orört. När blommorna torkat klart ska sockret och blommorna vara hårt, ha kristalliserats sig. Dekorera bakverk och desserter med blommorna! Förvara i en burk.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Anonym skriver:

    Tack för bra förklarat recept. Jag ska prova syren i eftermiddag. Lycka till med receptboken. Ann

  2. Matilda skriver:

    Kul, lycka till! Jag tycker det blir så snyggt, perfekt dekoration 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.