Rabarberscones

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Gjorde dom här sconsen för en tid sedan och det blev överraskande gott. Trodde att det inte skulle passa med rabarber i scones, men ville i alla fall testa och… ja, det blev gott helt enkelt! Jag blandade vetemjöl och grahamsmjöl, men om man vill är det bara att använda vetemjöl. Nu kanske rabarbersäsongen snart börjar ta slut, men det finns ju ändå kvar (åtminstone här) eller så har man lite i frysen som man har sparat. Ät lite ljumma med bara smör, lite ost eller kanske lite marmelad.

Rabarberscones:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 msk råsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 rabarberstjälk
+ ev. lite extra socker

Sätt ugnen på 225°c. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och nyp ihop med smör till en smulig deg. Tillsätt mjölken och rör till en slät deg. Skär rabarberstjälken i skivor och rör i degen. Rulla degen till bollar eller klicka bara ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö ev. över lite extra socker om du vill. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Jenny skriver:

    Rabarber i scones… Jag är lite skeptisk, men det kan ju faktist bli riktigt gott! Värt ett försök i alla fall!:D

  2. Matilda skriver:

    Ja, var också lite osäker i början om det faktiskt skulle kunna vara gott, men jag tycker att mitt försök lyckades rätt bra. Enligt mig var det gott och lite annorlundare scones!

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.