Rulltårtsbakelser

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Rulltårtsbakelser går snabbt att baka om man ganska snabbt vill ha en efterrätt eller om man får oväntat fikabesök. Rulltårtan går att fylla med vad man vill. Jag har använt lemon curd som fyllning i min, men man kan fylla den istället med t.ex någon god sylt, nutella, blåbärs/hallon/lime/jordgubbscurd, mosade/rårörda bär, kanske chokladganache, någon sorts mousse (hallonmousse, chokladmousse, jordgubbsmousse)…

Rulltårtsbakelser:

3 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Lemon curd

Vispgrädde
Färska bär

Sätt ugnen på 250°c. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör till en slät smet. Häll rulltårtssmeten i en plåt med höga kanter klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 5 min. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper (bakplåtspapper med socker på) och dra bort bakplåtspappret. Om det inte går bort så bra kan man fukta det med lite vatten. Bred på lemon curd (eller någon annan god fyllning) och rulla ihop till en rulle från ena kortsidan. Skär i några cm – tjocka bitar och lägg på tallrikar. Vispa grädden och klicka på rulltårtsbiten. Vispa antingen lätt så att det blir lättvispad grädde eller så vispar du den fast så att det går att spritsa grädden på rulltårtsbiten. Dekorera med färska bär. Jag använde jordgubbar.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.