Grodcupcakes

  Skrivet den   av   7 kommentarer

Jag visade för ett tag sedan i ett inlägg bilder på mina grodor jag modellerat till cupcakes. Nu kommer receptet på själva cupcakesen. Jag bakade helt vanliga ljusa cupcakes, fyllde med hallon och som frosting hade jag whipped cream frosting (min nya favoritfrosting).
Det blev riktigt gott och det är alltid kul när man fyller cupcakes med något tycker jag. Det blir som en överraskning i mitten!

Grodcupcakes:

Cupcakesrecept (receptet ger ca 12 st cupcakes, men om du bara vill ha ca 6 st cupcakes är det bara att halvera receptet)
Whipped cream frosting (räcker till ca 6 – 8 cupcakes)
Grodor av sockermassa/marsipan
Färska eller frysta hallon

Gör cupcakessmeten enligt receptet och grädda dem i ugnen. Låt dem svalna och gröp sedan ur ett hål i muffinsarna med fingret, en sked, med kniv eller med en äppelurskärnare. Om man använder en äppelurskärnare är det bara att trycka ner den mitt i muffinsarna och sedan lyfta upp så har du ett bra hål för att fylla med godsaker. Fyll med färska eller frysta hallon som man mosat lite först. Sprita på frosting och tryck på en groda mitt på cupcakesen. Dekorera ev. med lite strössel.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

7 kommentarer

 1. jag såg grodorna förut och gud så bra de passade på de söta muffinsen!Helt underbara!

 2. Matilda skriver:

  Tack 🙂 Ja, dom blev ganska söta!

 3. Å så söta grodorna blev på dina cupcakes!

 4. annika skriver:

  Du var mig en duktig tjej..ser att du har talang för ditt skapande av bakelser..go girl..

 5. Matilda skriver:

  Annika – Tack så jättemycket! 🙂

  Agneta – Ja, tack 😀

 6. Hanna - Bakfnatt skriver:

  Så söta! Roligt att varje cupcake har fått sig en alldeles egen groda =)

 7. Matilda skriver:

  Tack! 😀
  Ja, det blir ju så. Alla grodor får sitt egna utseende 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.