Choklad- och polkabiscotti

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Biscotti är smarta kakor att baka om man vill ha något i kakburken som håller en längre tid. Eftersom biscottin gräddas två gånger och torkas som vanliga skorpor gör det att de håller längre än vanliga kakor med smör i. Det är smart eftersom vanliga småkakor har en tendens att härskna efter ett litet tag om dom står på fel plats. Biscotti går att variera mycket, här har jag använt hackad mörk choklad och krossade polkagrisar som ger en härlig mintsmak, men det går också att ha i t.ex mandel, hasselnötter, kanel, kardemumma, saffran till jul, citron, vit choklad och mycket mera. Experimentera och kom på egna smaker!

Choklad- och polkabiscotti:
100 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
5 – 6 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
75 g mörk choklad
50 g polkagrisar

Sätt ugnen på 175°c. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör till en slät smet. Blanda mjöl och bakpulver i en skild skål och rör ner i smöret. Rör till en slät, fast deg. Hacka chokladen fint och krossa polkagrisarna. Rör ner i degen. Rulla ut till tre långa längder. Lägg dom på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda längderna i 20 min. Ta ut längderna och skär i sneda bitar, torka i ytterligare 10 min.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Saga och Nina skriver:

    Hej på dej! 😀 Låter jättegott, för ja älskar polkagris, men ingen chans att ja sku orka göra sånt haha. Onödig kommentar 😀 H. Saga

  2. Matilda skriver:

    Haha, det tror jag nog! Det är inte så svårt Saga 😉

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *