Rosa lemonad

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Rosa lemonad, det gjorde jag som dryck till mitt dessertbord som jag hade gjort eftersom jag fyllde 15 år och för att jag hade konfirmation. Det blir riktigt gott och friskt med stark citronsmak! Om man inte vill ha den rosa färgen (vilket i och för sig ändå är snyggt!) så är det bara att lämna bort rödbetan. En enkelt och väldigt god dryck tycker jag. Testa det om du inte smakat på det förut! 

Receptet på lemonaden kommer från bloggen Bad bake day.
Receptet är förresten i cup, men om man inte har ett cup-mått hemma så är 1 cup 2,36 dl.
1 1/2 cup strösocker
6 cup + 1 cup vatten
1 1/2 cup pressad citron
En rödbeta
Koka upp socker och 1 cup vatten tills sockret lösts sig. Kyl ner sockerlagen och blanda med resten av vattnet och citronen. Skiva rödbetan och lägg i lemonaden. Låt ligga tills önskad färg uppnås och plocka sedan upp rödbetsskivorna. Servera gärna med is!
//Matilda
Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Anonym skriver:

    Gott recept! Blev finfin lemonad som jag ska ge till en vän!

  2. Matilda skriver:

    Kul! Hoppas din vän blir glad, för det är en riktigt god lemonad 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.