Chokladfyllda hallon

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Ja, nu kanske hallonsäsongen (den inhemska) börjar ta slut, men i värsta fall så får man ta utländska hallon. Jag har använt mig av mörk choklad och vit choklad, men det går också bra med mjölkchoklad. Min favorit blev nog dom med vit choklad, men allt är ju gott! 🙂
Chokladfyllda hallon är ett väldigt lättlagat godis, gaanska så nyttigt och går hem hos de flesta. Ta gärna ut hallonen ur kylskåpet en stund före servering så att chokladen hinner rumstempereras och så att chokladen inuti hallonen inte är så hård.

Chokladfyllda hallon:
En ask färska hallon
1/2 platta (ca 100 g) valfri choklad (mjölk-, vit- eller mörk choklad)

Smält chokladen över ett vattenbad och fyll hallonen. Låt stelna i kylskåpet en stund och ta sedan ut hallonen en stund före servering. När du köper hallon, försök hitta så stora, fina och hela som möjligt. Då är det enklast att fylla dem med choklad.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. vilken bra idé med chokladfyllda hallon!!

  2. Matilda skriver:

    Ja, visst är det! Och väldigt, väldigt gott (och gaanska nyttigt) 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.