Vaniljcupcakes med lemon curd och whipped cream frosting

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Dessa cupcakes gjorde jag till mitt dessertbord och det var vaniljcupcakes, ljusa cupcakes med vaniljstång i, hemgjord lemon curd och whipped cream frosting, en av mina favoriter!
Jag dekorerade mina med blommor gjorda i marsipan och sockermassa, men man kan dekorera med vad man vill. Bara fantasin sätter gränser!

Grundrecept på cupcakes: skippa vaniljsockret och ha även i 1 vaniljstång som du snittar och skrapar fröna ur
Lemon curd
Whipped cream frosting (laga dubbelsats och du vill att det ska räcka till ca 20 – 24 cupcakes)

Gör cupcakes enligt grundreceptet. Gör en sats lemon curd och en sats (eller dubbel) whipped cream frosting. Gröp ur ett hål ur cupcakesen och fyll med lemon curd med hjälp av en spritspåse. Spritsa på whipped cream frosting och dekorera valfritt.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.