Kall kaffedryck/drink

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Jag tycker verkligen inte om kaffe. Det är beskt och… ja, inte gott, men i bakverk ger det en riktigt god smak om man använder det i måttliga mängder. Nå, igår hade det blivit kvar lite kaffe som hade kallnat så jag tänkte att jag testar en ”kaffedrink”. Och det blev faktiskt riktigt gott, det är ju ganska mycket mjölk där i, sedan är det sötat med lite florsocker, det har en liten chokladsmak och en inte alltför stark kaffesmak. Mums, testa det här! 🙂
Recept kommer från Arla (men har inte följt det helt).

Kall kaffedrink/Mockadrink:
1 glas

1/2 dl kallt kaffe
1 1/2 dl mjölk
1 tsk kakao
1 – 2 tsk florsocker
ev. vispad grädde

Blanda kaffe, mjölk, kakao och florsocker och vispa kraftig så att det bildas ett skum på toppen. Häll upp i glas och servera med ev. vispad grädde på toppen.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Jag tycker inte heller om beskt kaffe, medans jag älskar smaken i bakverk! Latte macchiato (svag latte) dricker jag dessutom 🙂

  2. Matilda skriver:

    Latte macchiato låter gott! Säkert inte så stark kaffesmak i det 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *