Kakmonster!

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Kakmonster har jag sett på flera bloggar förut och har velat baka sådana någon gång. Nu tog jag chansen när det blev halloween 🙂 Cupcakesen är ju inte så hemska eller ”halloween-aktiga”, men de är ju ”hemskt söta”!
Och de blev så goda! Helt enkla cupcakes, men ändå!
Jag delade upp smeten på hälften ungefär och smaksatte den ena med vaniljpulver och lite vaniljsocker och den andra smeten med kakao. Som frosting gjorde jag en helt vanlig cream cheese frosting och så har man ju kokosflingor som man färgar blå med karamellfärg. Ögonen gjorde jag enkelt av vit SP som jag stansade ut ögon av med hjälp av en tyll. Pupillerna fick bli av smält mörk choklad.
Kakorna i munnen brukar ju oftast vara chocolate chip cookies, men jag hade istället Domino-kex. De finns i Finland (finska kex), men är ungefär precis som Oreo-kex!
Muffinsreceptet från ”A piece of cake”.
Jag gjorde bara en halv sats och då blev det 8 st (jag skriver ut hel sats).

Kakmonster:
Muffins:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ev. smaksättning: kakao, vaniljpulver/socker, citronskal, bär…

Cream cheese frosting:
200 g philadelphiaost
ca 25 – 30 g mjukt smör
ca 3 dl florsocker

kokosflingor
blå karamellfärg
chocolate chip cookies eller några andra sorts kakor

Sätt ugnen på 175°c. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda de torra ingredienserna i en skild skål. Rör ner smöret i äggvispet. Tillsätt också de torra ingredienserna och rör till en slät smet. Smaksätt med någon smaksättning.
Häll smeten i muffinsformar (som gärna får vara i en muffinsplåt) och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna.

Frosting:
Blanda det mjuka smöret med philadelphiaosten och florsockret. Förvara i kylskåpet om du inte ska använda det direkt. Bred annars på frostingen med en kniv eller en liten spatel på det avsvalnade muffinsarna.
Blanda kokosflingorna med den blåa färgen. Rör runt så att det färgas jämnt. Doppa muffinsarna i kokosflingorna eller strö över. Det ska täckas helt. Skär ett snitt med kniven vart kakan ska sitta och tryck ner den så att den hålls i ”munnen”. Sätt fast ögonen med t.ex lite överbliven frosting.
Nu är de klara!

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Ååå vilka söta monster! 🙂 Ser jättesvåra ut att göra…

  2. Matilda skriver:

    Tack!
    Ja, de kanske ser svåra ut, men tro mig, dom är superenkla att göra! 😀

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.