Julens söta bakning

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Jag ser att ni som hittar till min blogg söker efter mycket juliga recept som t.ex pepparkaksdeg och julgodis. Tänkte att jag då skulle sammanställa lite julbakverk, godis och annat i ett inlägg.

Lussekatter är ju en ”klassiker” så att säga till jul! Härligt gula med underbar saffranssmak.

Julstjärnor – finska klassiska julbakverk gjorda av enbart smördeg och plommonmarmelad, men ändå mycket goda!

Pepparkakscupcakes med cream cheese frosting är så goda med stark pepparkakssmak! Passar bra att servera till ”sötsaksbordet”på julafton. Här dekorerade med mini-pepparkakor och polkagrisskruvar.

Pepparkaksflarn eller ja, flarn och flarn… De blir nog inte riktigt som havreflarn med pepparkakssmak utan mer som kakor. Men riktigt goda och juliga i alla fall 🙂

Pepparkaksdeg som man t.ex kan göra vanliga pepparkakor eller pepparkakshus av. God att också äta som sådan, men akta dig, du kan få ont i magen! 🙂

Knäck och kola – två vanliga julgodissorter som är SÅ goda! I knäcken kan man ha mandel eller t.ex krossade polkagrisar. Lite annorlunda än vanliga, men supergott. I kolan har jag blandat i pepparkakskrydda, men man kan utesluta det och då blir det vanlig gräddkola. Experimentera lite med goda smaker.

Pepparkakskrydda är faktiskt väldigt bra att ha hemma i en liten burk, det är behändigt att blanda i någon tesked i lite godis eller något bakverk istället för att ta ifrån flera olika kryddpåsar. Här i finns t.ex ingefära, kryddnejlika och kanel. Ger en god pepparkakssmak i alla bakverk!

Lycka till med julbaket!

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.