Skumtomtefudge & Rocky Road

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Igår fick nu ju receptet på den goda lakritskolan. Nu tänkte jag ge er recepten på skumtomefudge och rocky road. I år blev alla sorter så lyckade och SÅ goda! Skumtomtefudge är den som är högst upp på bilden och rocky road den som är längst ner.
Skumtomtefudge blir ganska så sött när det är endel socker där i, vit choklad och skumtomtar. Mycket söta saker! Men det blir ändå väldigt gott, inte alls för söt för min smak.
Receptet på fudgen kommer från Kryddburken.

Rocky road:en sedan är ju bara så god, en av mina favoriter blanda ALLT godis! Man kan lite variera med vad man blandar i, men jag hade mörk choklad och mjölkchoklad 50/50, dumle, salta jordnötter  och marshmallows. Det blir godare om man blandar både mörk och ljus choklad, annars kan det lätt bli för ”mörkt”.

Skumtomtefudge:
10 st skumtomtar
2 dl strösocker
1 dl grädde
50 g smör
100 g vit choklad

Klipp skumtomtarna i bitar. Blanda ner allt förutom chokladen i en kastrull. Låt koka upp så att allt smälter ihop. Bryt chokladen och vänd ner i smeten och rör tills du får en jämn, blank smet. Häll upp i en smord form och låt svalna, gärna över natten i kylskåp. Skär sedan upp fudgen i bitar och förvara svalt.

Rocky Road:
200 g mörk choklad
200 mjölkchoklad
1 påse Dumle
ca 1/2 påse salta jordnötter
ca 10 st stora marshmallows (eller ca 1 – 1 1/2 dl minimarshmallows)

Smält båda chokladsorterna i mikron eller över vattenbad i en ganska stor skål. Halvera dumlen och häll ner tillsammans med jordnötterna och marshmallowsen (som man klippt i mindre bitar) i chokladen. Häll upp i en form som är klädd med bakplåtspapper och låt stelna i kylskåpet. Skär i bitar och servera eller förvara svalt.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.