Förberedelser av nyårsdesserten…

  Skrivet den   av   4 kommentarer

På bilden syns nötbräck som jag gjort idag. Det ska användas till vår nyårsdessert på måndagen, tror det blir riktigt gott! Nötbräcket är gott att också bara äta som så, som godis. Man gör det genom att först rosta nötter (jag använde valnötter och hasselnötter) i ugnen några minuter, se upp så att de inte bränns helt! Smält sockret i en kastrull eller stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Rör ner de rostade nötterna och blanda om så att varje nöt får smält socker på sig. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt stelna/kallna. Hacka det sedan i mindre bitar och ät som sådant eller använd till dekorering av desserter eller t.ex glass.

Jag har tänkt att nyårsdesserten ska vara pannacotta. Citronpannacotta som jag låter stelna i en brödform. Sedan skär jag pannacottan i små kuber, lägger snyggt upp på fat, gör en hallonsås genom att koka upp frysta hallon och lite socker, silar såsen och låter kallna. Hallonsåsen ringlas runtom pannacottabitarna. Hela desserten garneras med nötbräcket.
Alltså, citronpannacotta med hallonsås och nötbräck 🙂

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

4 kommentarer

 1. Matilda skriver:

  Ja, jag tror att det kan bli riktigt gott. Återstår bara att se… 🙂

 2. Låter jätte gott 🙂
  Ska bli spännande att få se slutresultatet sen!

  Gott Nytt År 🙂

 3. Matilda skriver:

  Hoppas också att det blir bra 🙂
  Gott Nytt År!

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.