Peanut butter cups

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Kommer ni ihåg då jag berättade om Reese’s peanut butter cups som jag gillar så mycket?
Nu har jag iaf testat att laga egna och det blev SÅ gott! Smakar likadant som Reese’s, kanske snäppet godare t.o.m…
Man behöver endast tre ingredienser; mjölkchoklad, jordnötssmör och florsocker. Alltså ett mycket enkelt och lättlagat godis som passar perfekt till helgen. Till fredagsmyset eller som lördagsgodis kanske!
Du hinner ännu testa detta till kvällen, så vad väntar du på!? 🙂

Peanut butter cups:
ca 16 st

200 g mjölkchoklad
ca 2 dl jordnötssmör
2 msk florsocker

Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikron. Ta fram pappersformer och lägg upp på en bricka. Häll en klick choklad i varje form (men spara lite till senare) och pensla så att det kommer på både bottnet och på kanten. Man kan också använda en tesked till det (baksidan). Låt stelna i kylskåpet en stund och pensla ytterligare ett lager choklad om det behövs. Låt stelna igen.
Blanda jordnötssmör och florsocker i en skål och fyll chokladformarna med jordnötssmöret. Lägg i en rejäl klick så att det nästan fyller hela formen. Häll på den sista chokladen och bred ut så att det täcker allt jordnötssmör. Låt stelna igen i kylskåpet. Servera och njut!

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.