Bästa bakningsmånaden

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Det finns flera månader under året som är bra ”bakningsmånader” tycker jag! Med det menar jag månader som kanske har någon speciellt högtid eller temadagar… Enligt mig är februari den bästa. Då är det tre dagar som man får chansen att baka något på 🙂
Det är Runebergsdagen (5.2), Nutelladagen är också den 5.2, Alla Hjärtans Dag (14.2), fettisdagen (som i år infaller den 12.2) och så finns det också pannkaksdagen som är den 21.2.
Runebergsdagen är ju något som vi bara firar här i Finland. Johan Ludvig Runeberg är Finlands nationalskald och honom firar man med Runebergstårtor som är höga ”tårtor”/bakelser som är dekorerade med hallonsylt och glasyr, dom är oftast dränkta i rom eller punsch. Riktigt goda, men receptet på det kommer den 5.2.

Runebergstårtor:

Alla Hjärtans Dag:

Fettisdagen:

(Nutelladagen och Pannkaksdagen:)

Läs mer om olika temadagar HÄR

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.