Whoopie semlor

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Fettisdagen börjar närma sig med stormsteg, den 12 februari är det! Men det är ju så gott med semlor, så nog kan man ju fuska lite för den riktiga dagen. Eller hur? 🙂

Nu har jag ju inte ätit några riktiga semlor ännu med massvis av god mandelmassa och grädde, men jag testade idag att baka Whoopie semlor, som blev goda! Receptet hittade jag HÄR
Det är kardemumma whoopies som man fyller med mandelmassa och grädde, precis som i en vanlig semla. I receptet hade hon blandat riven mandelmassa och vispad grädde och sen spritsat ut, men jag skar istället bitar av mandelmassa, satte på bottnet och spritsade på vanlig grädde. Lika gott med den varianten också!
Perfekta för någon som inte gillar klassiska semlor. Har också funderat på att testa macarons-semlor, någon som smakat?
Whoopie semlor:
ca 40 enkla kakor, 20 dubbla
100 g mjukt smör
1 1/4 dl strösocker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1/4 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl mjölk
mandelmassa, gärna hemlagad
vispgrädde
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tillsätt ägget och rör om tills det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avluta med att hälla i mjölken och blanda väl.
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och sprita ut på en plåt klädd med bakplåtspapper (gör dem lite större än en 5 krona). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av en sked. Grädda kakorna på 175°c i nedre delen av ugnen i 8-10 min. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti. Låt de svalna.
Vispa grädden hårt (men inte så att det blir smör av det). Skär bitar av mandelmassan och sätt på varannan kaka (så att varannan blir utan, det blir locket). Spritsa på grädden (med en krustyll) och lägg på locket. Pudra över lite florsocker.
//Matilda
Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.