Tunnbrödspizza

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Det är inte ofta jag har matrecept här på bloggen, men nu gör jag ett undantag för det här var väldigt gott! Enkel, snabb vardagsmat och ändå pizza (på det sättet…) som ändå är lite mer fredagsmat. Varför det här är så enkelt är för att det inte är en vanlig pizzadeg man använder utan bara helt vanligt mjukt tunnbröd (det kan vara fyrkantiga/rektangulära som jag använt eller runda).
Variera fyllningen beroende på humör och smak, i receptet skriver jag ner vad jag använt.

Tunnbrödspizza:
4 st

4 mjuka tunnbröd
några msk tomatpuré
3 tomater
1 stor rödlök
medwurst/salamiskivor
2 st mozzarella
1/2 – 1 påse riven ost
torkad oregano

Sätt ugnen på 250°c. Bred tomatpuré på tunnbröden. Skiva tomater och rödlök och lägg på tunnbröden. Lägg på medvurst/salami (hela eller skivade) och skivad mozzarella. Strö över riven ost och grädda i ca 6-8 min. De ska få fin färg, men se upp så att de inte blir brända. Strö över torkad oregano när de är färdiggräddade.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Jannica skriver:

    fungerar också super med tortillas 🙂

  2. Matilda skriver:

    Brukar ibland göra dubbla pizzatortillas (quasedillas). Det är gott! 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.