Kolapopcorn

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Då var det dags för Melodifestival igen och idag har jag gjort något riktigt gott, sött och lite annorlunda… Nämligen kolapopcorn! Inte världens nyttigaste godis direkt, men ack så gott. Och det är mycket lätt att laga dessa popcorn. Göra kola(sås), poppa popcorn och blanda ihop. Där var det. Men jag tror att det här sådant som man antingen tycker om eller inte alls, för det är ju ändå lite speciellt. Salta popcorn och söt söt kolasås.

Kolapopcorn:

25 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 – 5 dl poppade popcorn

Börja med att poppa popcorn. Jag har använt vanliga mikropopcorn, men det går förstås också med ”hempoppade” popcorn (salta då inte så jättemycket). Smält smöret i en låg kastrull och tillsätt sockret och sirapen. Rör om och låt småkoka i ca 5 min. Du kan göra ett kulprov i ett litet glas med vatten, då ska kulan bli lite sådär ”halvhård”. Rör ner popcorn i en den klara kolan och blanda om så att alla popcorn är täckta. Häll ut på ett bakplåtspapper och låt stelna en stund. Bryt sedan i mindre bitar. Du kan också klicka ut kolapopcornen i små pappersformar.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Stina skriver:

    Popcorn är ju så gott tillsammans med något sött!!

  2. Matilda skriver:

    JA! Och till choklad är det ju också gott med popcorn 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.