Bästa varma chokladen

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

När det är kallt och värsta vintern där ute är det riktigt gott med något varmt. Som exempelvis varm choklad eller kakao som man säger här i Finland (fast jag ändå brukar säga varm choklad).
Det är superenkelt att göra och är så mysigt att dricka med en klick grädde på när vindarna viner och det är snöstorm. Som vi hade igår kväll och precis när det ändå lite börjat våras så kommer det 1/2 m snö till. Som det inte skulle varit tillräckligt med snö…
För de som vill göra sin egna varma choklad, här kommer receptet:

Varm choklad
1 kopp

2 – 2 1/2 dl mjölk
2 tsk råsocker
2 tsk kakao
ev. 1/2 tsk mald kardemumma
2 bitar mörk choklad

1/2 dl vispgrädde
ev. lite riven choklad eller kakao

Blanda mjölk, socker, kakao och kardemumma i en kastrull. Koka upp och lägg i chokladbitarna så att de smälter. Häll upp i en kopp och lägg på grädde som du vispat löst och riv ev. över lite choklad eller pudra över kakao för att göra det ännu lite lyxigare.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.