Sesamfrögodis

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Testade det här idag och det blev verkligen supergott! Man kan verkligen inte sluta äta när man väl börjat. Sesamfrön och sött passat bra ihop och det blir en perfekt konsistens på godiset också. Som en lite hårdare kola, men ändå lite seg sådär. Mycket mycket gott!
Behövs endast ett fåtal ingredienser och alla är sådana som man oftast har hemma som basvaror.
Det här passar också bra som påskgodis!

Sesamfrögodis:
15 – 20 st

50 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl sesamfrön (skalade)

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och sirapen och låt koka i några minuter. Tillsätt mjöl och blanda om, sedan sesamfröna. Blanda om så att kolan täcker alla sesamfrön. Klä en form med bakplåtspapper och häll kolan i formen. Låt stelna en liten stund i rumstemperatur. Skär med en vass kniv eller bryt för hand till så stora bitar som du vill ha. Förvara i en burk (glasburk) med bakplåtspapper emellan.

//Matilda

Kategorier: Matildas KafferepTags: ,

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.