Bakelsebottnar

  Skrivet den   av   4 kommentarer

Imorgon ska jag göra morsdagsbakelser och då måste man ju ha bottnar. Jag kommer ge er recept och visa bilder på dem imorgon eller nästa vecka, men tills dess tänkte jag ge er receptet på bakelsebottnar. Det är helt enkelt en vanlig rulltårtsbotten som man stansar ut bottnar ur och det blir riktigt bra istället för att man använder ett tårtbotten. Jag smaksatte min smet med kakao, men lämna bara bort kakaon så får du ”naturella” bottnar. Jag fick 14 små bottnar och jag använde den här att stansa ut dem med (ett glas eller en liten skål går bra det med):

Inspirationen fick jag härifrån, receptet är mitt.

Bakelsebottnar:

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
ca 2 msk kakao
1 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 250°c. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och häll ner i äggvispet. Rör till en slät smet. Häll smeten i en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 5 min.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

4 kommentarer

 1. Elin Jonasson skriver:

  Spännande, spännande…! Vad skojigt med bakelser till morsdag. Hoppas de blir riktigt goá och mumsiga!
  Tack för tipset!

  http://socalluscupcakes.blogspot.se

 2. Matilda skriver:

  Det hoppas jag med! Men det tror jag nog när det är så goda fyllningar som salted butter caramel och lemon curd!! Mums, längtar redan 😉

 3. Anna Pauliina skriver:

  Hej, kiva blogi sinulla 🙂 Lisäsin oman blogini linkkilistalle, toivottavasti on ok.
  Annapauliina från Sokerimuruja.fi

 4. Matilda skriver:

  Kiitos paljon!

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.