Färggranna fjärilar…

  Skrivet den   av   2 kommentarer

I morgon är det äntligen dags för årets Eurovision Song Contest! Som ni kanske vet brukar jag alltid göra något speciellt bakverk till dessa tillfällen och i morgon kommer det också bli något gott 🙂
Det kommer jag visa i morgon eller i övermorgon, men tills dess tänkte jag visa lite bilder på fjärilar jag gjort av sockermassa. De ska bli dekoration till morgondagens bakverk och i år är ju ESC logo just en fjäril. Valde att göra de i rosa, gult, ljusgrått, turkost och lila.
Sockermassa torkar riktigt snabbt och man skulle också hinna göra de här på förmiddagen före man ska använda dem.

Jag har också fått ett silikonunderlägg, det är från Tuppeware, och det är riktigt bra! Eller ja, nu har jag ju bara hunnit testa underlägget en endaste gång, men vad jag tycker nu är det bra. Det är bra för bulldeg, kakdeg, sockermassa och marsipan… Det fastnar inte, vilket det gör på en vanlig köksbänk.

Fjärilsform från Formina

Jag lämnade det lila och gula lite marmorerat

Jag torkar fjärilarna på en äggkartong

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

 1. Anonym skriver:

  Hejsan!

  Vilka fina fjärilar du kan göra! Jag bara undrar, hur stort är det underlägget du använder?

  /Elin

 2. Matilda skriver:

  Tack 😀
  Det är 46×64 cm

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.