Frozen blueberry yoghurt

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Jag älskar verkligen glass, men ibland kanske man vill ha något ”fräschare”. Då är det här en bra och god variant som endast är gjord på frysta blåbär och yoghurt. Nyttigt är det också! ”Glassen”, inte för att man kanske kan kalla det glass, är inte så hemskt söt så om man vill kan man söta den med ex. socker, stevia eller honung. Jag sötade min med en nypa socker eftersom jag inte ville ha den så söt, om man t.ex använder jordgubbar tror jag att man kan skippa sockret helt och hållet. Och en sak till, man ska vara snabb med att servera den eftersom den smälter väldigt fort!
En toppen sommarefterrätt, svalkande och god.

Frozen blueberry yoghurt:
1 port.

1 dl naturell yoghurt
1 dl frysta blåbär
ev. 1 tsk sötning (socker, stevia, honung)

Mixa allt i en mixer (eller med stavmixer) så snabbt som möjligt tills den blir slät. Konsistensen blir en aning glass-aktig. Lägg upp i en skål och servera fort!

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.