Granskottssirap

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Jag tänker inte sluta förrän jag lyckats få min granskottssirap! Förra året (eller var det kanske för två år sedan?) testade jag på två olika sätt. Det ena var att man kokade ihop granskott, vatten och socker tills det fick en sirapsaktig konsistens. Det blev lite för löst, lyckades alltså inte. Det andra var att man varvade socker och granskott i en glasburk och lät det stå vid ett fönster samtidigt som man skakade på den några gånger per dag. Jag använde mig då utav råsocker, vilket är grövre är vanligt strösocker och sockret smälte inte på hela sommaren! Det lyckades alltså inte det heller… Därför tänkte jag testa med strösocker i år och se om det skulle smälta när nu inte råsockret gjorde det.

Hur gör man då?

Granskottssirap:

1 glasburk
granskott
strösocker

Varva strösocker och granskott i en glasburk med lock. Låt burken stå vid ett soligt fönster (så att sockret kan smälta) och skaka på burken två ggr/dag. När sockret smält har det blivit granskottssirap, sila då bort granskotten och använd sedan sirapen till allt möjligt. T.ex på amerikanska pannkakor.

Nu är det dags att plocka granskotten!

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.