Sockerfri rabarberkräm

  Skrivet den   av   4 kommentarer

Jag älskar verkligen rabarberkräm och är ju ett ”måsta på” att göra när rabarbern kommit. Jag gillar när krämen inte är alldeles för söt, utan att man känner den syrliga rabarbern lite. Därför testade jag, för någon dag sedan, att göra en rabarberkräm helt utan socker. Istället för socker använde jag mig utav ett äppel, vilket gav sötman. Jag tycker faktiskt det blev riktigt gott och det där ena äpplet var tillräckligt för att få det passligt sött. Helt säkert finns det många som inte gillar det här och tycker det är för surt, det är helt en smaksak! Testa tycker jag.

Sockerfri rabarberkräm:
3 – 4 rabarberstjälkar
1 äppel (ett sött, t.ex de röda)
1 – 2 msk potatismjöl
3 dl vatten

Skiva rabarbern och skär äpplet i små bitar. Lägg vatten, rabarberbitar och äppel i en kastrull. Låt koka tills rabarbern och äpplet är mjukt. Mosa äppelbitarna mot kanten med sleven. Blanda potatismjöl med lite vatten. Ta kastrullen från plattan och häll ner potatismjölet. Sätt tillbaka på plattan och vänta tills den första bubblan kommer. Krämen är klar!

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

4 kommentarer

  1. Bra tips att söta med äpple! Blir nog dags för mig att baka lite med rabarber tror jag 🙂

  2. Matilda skriver:

    Javisst, det blev super! Man måste ju verkligen passa på, rabarbern finns ju ändå så pass kort tid 🙂

  3. Julia Fransson skriver:

    Hur länge håller sej krämen i kylen? 🙂

  4. Matilda skriver:

    Skulle tippa på ca 5 dagar 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.