Den färdiga granskottssirapen

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Nu har min granskottssirap fått stå i ca 2 veckor och den är klar. Tiden beror helt på värmen och hur soligt fönstret är. Fönstret där jag hade min burk är ganska soligt hela tiden (när det förstås är sol) så sockret smälte relativt snabbt, men det kan ta upp till en månad för sockret att smälta. Ha tålamod!

Såhär såg det ut efter ungefär en vecka:

När sockret smält ska sirapen silas och granskotten slängas. Häll upp sirapen i en burk eller i en flaska och använd till allt möjligt. Några tips är till fruktsallad, i te, på pannkakor och plättar och på glass.

Har ni några andra tips på vad man kan använda sirapen till?

Sirapen smakar och luktar sött och lite skog. Riktigt gott!

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.