Temavecka: Blåbärsscones

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Scones + bär är en riktigt bra kombination. Man borde egentligen experimentera med lite olika bär. Skulle säkert också passa med t.ex hallon och/eller jordgubbar. Förra året testade jag en annorlunda kombination, scones med rabarber. Överraskande gott!

För några dagar sen testade jag med färska blåbär i sconesdegen. Riktigt gott det med. Jag åt mina med smör och ost, fast jag borde faktiskt ätit dom med lite blåbärsmarmelad kom jag på efteråt.
Scones är bra till frukost, för det mättar ju ganska mycket, så jag tycker ni ska testa det här av er blåbärsskörd.

Blåbärsscones:
ca 6 st medelstora scones

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl eller dinkelmjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
(1 msk råsocker)
50 g smör
1 dl mjölk
ca 1 dl färska (eller frysta) blåbär

Sätt ugnen på 225°c. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tärna smöret och nyp ihop med mjölet till en smulig deg. Tillsätt mjölken och rör om. Rör försiktigt ner blåbären så att dom fördelas jämnt i degen. Rulla bollar utav degen eller klicka ut med två skedar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Cecilia skriver:

    Scones är en så himla underbar uppfinning! Både praktiskt och jättegott. Jag gjorde med saffran härom morgonen, mycket bra det också.

  2. Matilda skriver:

    Ja visst är det! Supergott 🙂 Oj, saffran i lät ju inte dumt det! Får kanske prova någon julfrukost.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.