Temavecka: Blåbärs energibollar

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Jag har börjat experimentera ganska mycket med lite nyttigare saker om man säger så, på den senaste tiden. T.ex har jag gett er recept på jättegoda dadelbollar och aprikosbollar. Det är sådant som man kan ta om man känner sig lite hungrig, till mellanmål eller om man känner sig lite sötsugen. Bra och gott, men ett nyttigare alternativ. Tänkte att det väl borde gå att göra sådana goda bollar med färska blåbär i. Det gick, men tyvärr hade jag inte någon sorts nötter hemma. Då fick det bli lite improvisation och jag fick ta lite olika saker, vad jag hade hemma för tillfället. Torkade aprikoser som sötma och ”bindningsmedel”, lite kakao, kokosflingor och sådant. Jag tycker i alla fall att bollarna blev riktigt goda. Jag tror det är lite så att man måste tycka om ”nyttigheter” för att tycka om dom här bollarna. Det är ju ändå en lite speciell smak, inte som vanligt godis 🙂

Blåbärs energibollar:
ca 6 st bollar

4 st (1 näve) torkade aprikoser
1 dl färska blåbär
1 msk kakao
1 msk kokosflingor
1/2 msk kokosnötsmjöl
3/4 dl havregryn

Mixa de torkade aprikoserna till en klibbig massa. Tillsätt resterande ingredienser och mixa tills det är slätt. Rulla bollar utav massan och låt stelna lite i kylskåpet. Det är lite kladdigt, så man kan gärna använda ett par plasthandskar när man ska rulla bollar. Om man vill kan man rulla bollarna i kokosflingor.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.