Mina förkläden

  Skrivet den   av   1 kommentar

Förkläden tycker jag är rätt viktigt att ha, eller det är ett måste i varje hem! Man ska åtminstone ha ett fint. Utan det står man där med sin vita tröja och kanske får kladdkakesmet på den. I det läget är absolut ett förkläde din bästa vän. Jag själv har hela sju stycken, lite olika färger, båda nya och gamla. Två av dem har jag sytt själv i textilen i skolan. Andra har jag fått eller köpt själv. Jag brukar också byta förkläden lite enligt humör och årstid. Många av de röda blir lätt att man använder runt julen, det gula använder jag nästan bara när jag lagar mat och några förkläden (åtminstone ett av dem) använder jag inte alls längre. De får bara ligga där och vara ett minne.

Mina förkläden:

1. En utav mina favoriter, från H&M

2. Det här är ett utav förklädena jag sytt själv med texten ”Baka baka liten kaka”

3. En annan stor favorit som jag använder året runt, men även mycket vid julen. Från H&M

4. Det andra självsydda förklädet. Det sydde jag redan på sexan och har sedan använt det hela högstadiet på hussatimmarna

5. Ett randigt rött förkläde som har använts ganska mycket vid julen. Köpt för ett par år sedan på Hemtex

6. Mitt första förkläde som jag fått i julklapp för säkert sju år sedan. Det använder jag inte längre

7. Sista förklädet, en favorit som bara används till matlagning. Lite 50/60-tals modell. Av märket Hejco

Vilken är er favorit av de här sju?

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

1 kommentar

  1. trollcafeet skriver:

    Nr 6 är sötast men skulle jag valt till mig själv bleve det det lila. Jag trivs inte i rött och i gult ser jag ut som en absurd kyckling. Det grå har volanger, det har inte jag! *skratt* Nr2 är oxo väldigt snyggt, det skulle jag kunna tänka mig med.
    /Trollmor

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.