Äppelgrottor med kanelglasyr

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Äppel och kanel är och kommer alltid att vara en av de bästa och mest klassiska smakkombinationerna. I de här småkakorna har jag använt just den smakkombon och resultatet blir riktigt smarriga kakor med smak av just äppel och kanel. Smöret i kakorna ger också en så god smak, så en sak ska man komma ihåg när man bakar. Använd alltid äkta smör! Allt blir väldigt mycket godare när man har smör istället för margarin.

Antingen kan man rulla kulor av degen och lägga i små pappersformar, man kan också rulla kulor (som jag gjort) och bara lägga direkt på bakplåtspapper eller så rullar man degen till en längd och skär i 1 cm tjocka skivor. Välj själva!

Men en sak, testa de här.

Äppelgrottor med kanelglasyr:

Mördeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 krm bakpulver

äppelmos till fyllning (ca 1/2 tsk/kaka)

Glasyr:
florsocker + vatten
malen kanel

Sätt ugnen på 175°c. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en fast deg eller kör snabbt i en köksmaskin. Låt degen stå en stund i kylskåpet.
Rulla små kulor av degen och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta kakorna lätt med handen och tryck en grop i kakorna med tummen. Klicka i äppelmos i groparna. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakorna kallna helt.
Gör glasyr utav florsocker och några droppar vatten, rör tills det har en ganska tjock konsistens. Smaksätt glasyren med kanel.
Ringla glasyren över kakorna. Låt glasyren stelna och servera.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Har gjort liknande kakor, fast med bär! Gott med äpple!

  2. Matilda skriver:

    Låter riktigt gott med bär i också! Fast sockerfria gissar jag på? 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.