Äppelkompott med vanilj

  Skrivet den   av   3 kommentarer

Det är verkligen högsäsong för äpplena nu. Jag har turen att ha ett rätt så stort äppelträd på gården där jag bor så jag kan gå och plocka lite äpplen när jag känner för det. Äpplena är ganska så små, eller där uppe i trädet finns stora fina men dom är så svåra att få… Nåväl, en god sak man kan göra om man har äpplen som hänger och väntar på att plockas ner är det här. Äppelkompott med vanilj. Supergott som fyllning i kakor, en klick på gröten. Ja vart du än vill ha det! Vaniljen är en fin smakkombination till äpplena och lyfter äppelkompotten lite extra, gör den extra god.

Äppelkompott med vanilj:
1 liten burk

8 små äpplen
1/2 dl vatten
1 – 1 1/2 dl syltsocker
1/2 vaniljstång (som får koka med) eller 1 krm vaniljpulver

Skala ev äpplena, kärna ur dom och skär i små bitar. Lägg i en kastrull. Häll på vattnet, sockret och vaniljen och låt småkoka i ca 5 min. Låt kompotten svalna lite och häll upp i en burk.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

3 kommentarer

  1. Nu har jag gjort din äppelkompott två gånger, senaste gången fick lite kanelstång koka med också. Det är ljuvligt gott 🙂

  2. Matilda skriver:

    Åh vad glad jag blir att du gillar den! 🙂 Kanelstång är ju perfekt i.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.